La selecció d'objectes

Els objectes que l’infant ha de trobar a la panera no han de ser mai joguines comercials ni objectes de plàstic, que només aporten com a estímul el color, sinó que han de ser objectes que es troben a casa, i no cal que tinguin cap utilitat concreta. 
La panera ha de contenir uns 60 objectes que s’han d’anar renovant, però no tots de cop. Primer se n’han de canviar uns quants , al cap d’uns quinze dies uns altres, i així successivament durant els 5 mesos que dura aproximadament l’activitat. 
Els objectes que encara no s’han renovat són el punt de referencia per als infants, mentre que els nous suposen un nou estímul que contribueix a mantenir-los actius i creatius. 
Els objectes s’han de seleccionar en funció d’una sèrie de qualitats: 
  • Han de ser materials diferents 
  • Han de despertar els sentits al màxim, per la qual cosa es convenient que tinguin textures, pesos, volums, colors, sons, etc. Es tracta de proporcionar als infants tantes experiències sensorials com sigui possible. 
  • Han de despertar el màxim interès dels infants, per la qual cosa han de ser objectes que generalment no tinguin al seu abast. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario