Desenvolupament del joc

Consta de tres fases:

  1. Preparació: L’adult selecciona quatre bosses plenes d’objectes i prepara uns quants contenidors (4 o 5). S’ha de distribuir el material en quatre/cinc punts (focus d’activitat) de la sala allunyats. Cada tipus d’objecte de cada focus es col·loca formant una pila sense que es barregin, la resta de material s’aparta. L’adult es col·loca en un lloc d’es d’on pugui observar tots els participants.
  2. Exploració i combinació d’objectes: Primer els infants solen quedar-se quiets i observar i es decideixen per uns objectes determinats. Cadascú va al seu ritme i combina el material com vulgui, traspassen objectes, els piquen, els amunteguen, fan parelles, etc...el temps d’aquesta fase es de 20 a 25 minuts però sempre depèn del grau d’implicació i concentració aquell dia. Quan es mostrin senyals de cansament l’adult ha de passar a la següent fase, l’actuació d’aquest es limita a resoldre incidències.
  3. La recollida: L’adult haurà de treure els contenidors que no s’utilitzen. A d’agafar les bosses on es guarden els objectes i des de la seva cadira convidar a recollir als infants, per fer-ho obre la bossa i els anima a que portin els objectes i els fiquin dins, a més es important que s’expressi amb precisió amb les accions i el nom dels objectes. Això serveix d’exemple per als altres infants que de mica en mica s’hi van afegint. El paper de l’adult passa a ser actiu ja que passa a dirigir l’activitat. Tot seguit es pengen les bosses en un lloc visible perquè els infants entenguin que el joc s’ha acabat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario