El món dels follets (dir la veritat)

Tots els follets es dedicaven a construir dos palaus, el de la veritat i el de la mentida. Els maons del palau de la veritat es creaven cada vegada que un nen deia una veritat, i els follets de la veritat els utilitzaven per fer el seu castell. El mateix ocorria en l'altre palau, on els follets de la mentida construïen un palau amb els maons que es creaven amb cada nova mentida. Tots dos palaus eren impressionants, els millors del món, i els follets competien durament perquè el seu fos el millor.
Tant, que els follets de la mentida, molt més tramposos i malintencionats, van enviar un grup de follets al món per aconseguir que els nens diguessin més i més mentides. I com ho van aconseguir, van començar a tenir molts més maons, i el seu palau es va anar fent més gran i espectacular. Però un dia, alguna cosa estranya va ocórrer en el palau de la mentida: un dels maons es va convertir en una caixa de paper. Poc després, un altre maó es va convertir en sorra, i a l'estona altra més es va fer de cristall i es va trencar. I així, a poc a poc, cada vegada que s'anaven descobrint les mentides dels nens que havien creat aquells maons, aquests es transformaven i desapareixien, de manera que el palau de la mentida es va anar fent més i més feble, perdent més i més maons, fins que finalment es va enfonsar.
I tots, inclosos els follets mentiders, van comprendre que no es poden utilitzar les mentides per res, perquè mai són el que semblen i no se sap en què es s’acabaran convertint.


No hay comentarios:

Publicar un comentario